24-08-2015

Et skønt adrenalin-kik

NU er jeg glad!
Endelig kom den store dag, hvor Ugeavisen skulle have penge op af Svendborgensernes lommer til at bygge flere nye markedshuse til låns af kommunens brede foreningsliv.
Vi er 20 kunstnere, der hver især har fortolket et af byens vartegn efter lodtrækning. Jeg fik tildelt luksushotellet "Stella Maris" og gik igang med bankende hjerte. Mange timer blev lagt i projektet, og et skønt netværk mellem kunstnerne bredte sig. 20 lærreder alle på 100 x 120 cm begyndte at få farve og danne motiv, Der blev rettet og korrigeret. Der blev malet over og startet forfra. Perspektiver blev ændret og nye vinkler opstod. Der blev zoomet ind og zoomet ud. Der blev drukket vin og spist lækkert mad, grinet og inspireret.
For 2 mdr siden blev alle malerierne offentliggjort og har været udstillet, inden den store auktionsdag her i lørdags.
Masser af nysgerrige var mødt op til auktionen, hvor Jan Schou med sin skønne humor var auktionarius. Kunstnerne stod i mængden og ventede på, når deres "barn" skulle have et slag af hammeren.
Pyha, det var godt, jeg havde min skønne støttepædagog med til at tage det værste adrenalin, og den kolde fadøl var særdeles velsmagende.
De første malerier gik meget lavt, og jeg var ved at tude af arrigskab over, at jeg havde foræret mit maleri gratis til denne event. Jeg havde det på præcis samme måde som Maude fra Matador, da hun engang gav sit maleri til et velgørende formål med auktion. Og jeg havde endda ingen tjenestepige til at købe mit maleri af medlidenhed!
Inden jeg sked i bukserne af skræk, kom "Stella Maris" dog på podiet, og Jan Schou genkendte stedet med glæde og fortalte, at han havde spist en udsøgt middag derude.
"200 kr var budt på forhånd" - I Guder! Det er jo ikke engang nok til at købe det halve lærrede for.
600, 1.000, 1.500, 2.000 - OK, nu er materialeprisen vist ved at være dækket.
2.500, 2.800, 3.000 - Jeg vil have mit maleri med hjem!
3.500, 3.700, 4.000 - Der er ikke mere øl i mit glas.
5.000, 5.200 - Jeg tror, det rækker til gulvet på en af de nye vogne. De koster jo 30.000 kr stykket!
5.400, 5.600, 5.800 - Der er kun 3, der stadig byder.
6.000 - Et meget rundt beløb.
6.200 kr - Første, Anden... og Tredie Gang. BANG!
Det blev lederne fra Stella Maris, der meget meget glade fik "deres" maleri med hjem.
Vi snakkede længe med dem bagefter. Vældig søde mennesker, og de var meget taknemmelige over, at jeg havde lagt så meget arbejde og så meget kærlighed i deres arbejdsplads. ( Det gør de jo selv hver dag, men at en fremmed også havde gjort det, vakte glæde).
Nu kan jeg se frem til en middag med støttepædagogen i restauranten på det skønne Stella Maris samt en kommende udstilling i de meget smukke lokaler.
Jeg får travlt med de små pensler igen. Et par af de andre fotos, jeg tog som oplæg, må vist også en tur på lærredet.
Tusind tak til alle de deltagende kunstnere, der har arbejdet gratis og hjulpet med at samle penge ind til 2 nye huse. Nye idéer er på banen for kunstnerisk samarbejde, og nye døre er åbnet til fremtiden.
Mit smil er bredt, og jeg er glad