14-12-2015

"De 4 Samfundshjælpere":

"De 4 Samfundshjælpere" er afsløret!
Da jeg i 1990 flyttede til Kirkeby 1. december, var det bl.a. fordi Kirkeby havde ry for et bredt foreningsliv og et fornøjeligt fællesskab. Det har jeg nydt godt af i 25 år nu, og det er sjovt at se, hvordan det smitter og stadig kan udvikle sig.
Så da Lotte Købmand for 15. år i træk ville afholde sit Open By Night i sin butik, hvor 12 gæsteboder også ville være at finde, så tænkte jeg, at jeg ville lave noget sjovt.
I sommers da Kirkeby Idrætsforening (KIF) afholdt sit årlige sommerfest-cykelløb, var Lotte Købmand og hendes tre ansatte udklædt som nonner, hvor den ene havde en oplukker i sin halskæde i stedet for et kors. Det fik mig til at tænke på, at de alle 4 faktisk var samfundshjælpere, fordi de spredte glæde og frivilligt kørte penge ind til KIF. Og at de i deres daglige arbejde også er samfundshjælpere - for hvad ville vores lille landsby være uden en aktiv købmandsforretning, der samtidig bakker op om det brede kulturliv?
Jeg malede et maleri af "De 4 Samfundshjælpere" og afslørede det i min lille bod til Open By Night fredag 11. december. Det gav smil på læben, fnis og grin, - så min mission om at sprede glæde blev gennemført. Og da maleriet samme dag blev solgt, så blev mit smil endnu bredere.
TAK til Kirkeby - I er fantastiske!