I 2010 kan vi fejre Margit Lolk´s 40 års-jubilæum som instruktør indenfor bevægelsens verden. Hun har holdt balancen på den stadigt brusende bølge af energi, som hun yderst gerne vil dele med os andre. Derfor er det naturligt for mig, at det maleri, Margit har bestilt for frie hænder, indeholder de tanker, hun har sat i gang hos mig her de sidste par år:


Det gamle mundheld ”Der hvor regnbuen ender, findes lykken...” er udgangspunktet, med de 6 skønne spektrale farver, der i harmoni skaber en port til det filosofiske og det universelle – og det går godt i spænd med Margit, der selv er en meget farveglad og farvestrålende person. Regnbuen er et fænomen – og det er der måske også nogen, der vil mene, at Margit er. I hvert fald er hun kendt som et fænomen, der spreder glæde og livskvalitet. Med sin undervisning inddrager hun os i hjælp-til-selvhjælp, mod en indre styrke og velvære.


Modsætninger mødes...” symboliseres ved sol/måne, himmel/hav, kantede uforgængelige pyramider/bløde foranderlige bølger, og naturligvis yin/yang-tegnet, der forener det mørke med det lyse. Modsætningerne er indbyrdes afhængige af hinanden, ligesom vores helbred er afhængig af vores forståelse og accept af behovet for fysisk motion samt mental balance. At man skal kunne give slip for at kunne modtage noget nyt, er en nødvendighed for at fremtiden bliver lettere at møde.


Grib dagen...” markedsfører Margit ved med sit nærvær og kærlighed til sine medmennesker at være tilstede i nuet og gribe de chancer, der opstår. Hun surfer på bølgen og har holdt balancen i 40 år. Og som hvalen springer hun på hovedet i opgaverne med en iver og smittende entusiasme - eller som delfinen, der legende fanger sine bolde.


For udenforstående kan alt dette med yin-yang virke fjollet, og måske opfattes som et skuespil. Derfor kan det tolkes som en maske, hvor den orange bold er en narresut. Men hvad galt er der i at søge trøst i østens gamle mysterier, når man kan mærke, at de øjeblikkeligt virker – endda så givende at himlen kan røres og porten til frihed åbnes.


Margit har en gave, der gør hende i stand til at udbrede denne frihed. Hun har hjulpet massevis af mennesker gennem årerne. Svendborg har nydt dig Margit – og det gør vi stadig - både unge og gamle, friske og svage.


Billedet har jeg døbt. ”At se gennem hjertet...”

De kærligste og farveglade hilsner med ønsket om at energien vil følge dig mange år endnu.

Rigtig hjertelig tillykke med jubilæet! Marts 2010, Lotte Lamp